Diëtiste - Diabeteseducator - Sportdiëtiste

Onze Diëtiste, Marianne Brabers, kan helpen bij het aanpassen van het eetpatroon wanneer u dit zelf wenst of wanneer dit nodig is voor uw gezondheid. Zo zal ze voedingsadvies geven bij bijvoorbeeld verhoogde cholesterol, jicht, verhoogd suikergehalte in het bloed, lage of hoge bloeddruk, maag-darmproblemen en vele andere ongemakken. Ook kunt u bij haar terecht voor raadgevingen rond gezonde voeding en volledige begeleiding bij vermagering, aangepast aan uw leefwijze.

Verder zijn sporters bij haar aan het juiste adres voor het opmaken van een voedingsprogramma op maat omdat ze een specialisatie heeft als sportdiëtiste.

Als diabeteseducator heeft ze de ideale extra bagage om u als diabetespatiënt te begeleiden. Gezonde voeding en beweging zijn de basis in uw behandeling.

Naast het zoeken van een oplossing en het geven van een gericht voedingsadvies rond de reden van uw bezoek, zal ook een algemene analyse van uw voedingspatroon worden gemaakt. Dit betekent dat ook zal gewerkt worden aan het omvormen van huidige eetgewoonten tot een evenwichtige voeding. Het is heel belangrijk dat dit gebeurt in samenspraak met u, zodat u met een haalbaar advies naar huis gaat.

Raadpleging kan alleen na afspraak, en dit telefonisch op 0496.43.14.23 of via mail op marianne_brabers@hotmail.com

De raadpleging vindt plaats in een van de kabinetten van de huisartsenpraktijk Broekstraat. Bij aankomst neemt u plaats in de wachtzaal. U hoeft u niet speciaal aan te melden.

Tarieven

  • Eerste consult – duur 1u – € 50,00
  • Tweede consult – duur 1/2u – € 25,00        
  • Verdere consulten – duur 15 minuten – € 18,00

Terugbetaling

Voedingsconsultaties worden (voorlopig?) alleen door de overheid deels vergoed voor mensen met een diabetespas of binnen een zorgtraject chronische nierinsufficiëntie en diabetes.

De meeste ziekenfondsen voorzien wel een tegemoetkoming voor bepaalde begeleidingen. Marianne zal u nodige formulieren bezorgen dus aarzel niet om ernaar de informeren!

Afspraken

Telefonisch: 0496/43.14.23
Via mail op marianne_brabers@hotmail.com